dijous, 18 d’octubre del 2012

Marcadors socials




Avui a GITIC, hem estat fent servir els marcadors socials.
La funció dels marcadors socials és molt senzilla, tenen la funció que en un entorn que tenim milions de pàgines, el fet que hi hagin persones que digui "aixo magrada, m'interessa", faciliten l'accés a aquelles pàgines interessades. és a dir, quan nosaltres estem interessats en una pàgina, sigui pel que sigui, ja sigui educativa com una xarxa social, llavors guardarem la seva adreça en un lloc de fàcil accessibilitat.

Aquí, ens hem centrat en tres serveis diferents:

         1.Delicious: 
       2. Mister-Wong: 
           Hem anat al perfil del professor, per tal que observéssim com és un perfil d'algú que utilitzes aquest              programa per emmagatzemar marcadors socials. 
Tot seguit us deixo el link del seu perfil.



          3. Pearltrees:
              Ho organitza en forma d'esquema. En forma d'arbre, amb diferents branques, que acaben amb una espècie de perla on finalment acaba amb l'adreça on volem anar. Podem accedir-hi amb un conte de pearltrees, o accedir-hi a través d'altres contes com ara twitter, facebook...
Hi hem entrat a través del Twitter. 



Un cop dins del meu compte de Pearltrees, he pogut veure com automàticament se'm ha creat un arbre, amb les perles de les pàgines més visitades. 
Després, quan ja teniem un mínim control sobre el Pearltrees, el Jorge ens ha ensenyat a crear noves entrades, és a dir, que el programa emmagatzemes noves direccions electròniques. Busques la direcció, sobre la pàgina del teu interès, i li poses un nom allà on diu "Name your pearltree". Per a convertir la direcció en una nova peraltree, hem de clicar a la icona de dalt a l'esquerra, on surt el logotip de Pearltree. Llavors ens dóna la opció a crear-ne una de nova, o posar-la dins d'un altre. Nosaltres hem creat un nou "Create new pearltree".



Dins de la nostra sessió hi ha un apartat de notificacions, cosa que ens permet veure si hi ha alguna novetat a les xarxes en les que estem interessats. 



Per acabar la sessió, ens han ensenyat a canviar diferents coses del nostre perfil. Explicant-nos per tant les diferents funcions dels botons visibles a la nostra pantalla. 
Explicant les diferents opcions que ens trobem als botons de baix a la dreta, us faré un breu resum de les funcions de cada un:


  1. El primer botó serveix per crear un codi HTML
  2. El segon serveix per crear un enllaç
  3. El tercer serveix per crear diferents missatges.
  4. Serveix per compartir quelcom pàgina al Goggle+.
  5. Serveix per compartir quelcom pàgina o lloc d'interès al Twitter.
  6. Serveix per compartir quelcom pàgina o lloc d'interès al Facebook.
  7. Serveix per compartir perles amb persones que anteriorment han estat interessades en alguna perla meva. 


M'agradaria destacar que aquesta sessió m'ha ajudat perquè jo sóc molt desordenada i desorganitzada, i gràcies a això, he descobert que hi ha moltes maneres d'organitzar-se amb l'ordinador, molts llocs on poder emmagatzemar la informació, i poder guardar llocs d'interès.

Espero que us hagi servit de gran ajuda aquesta entrada.

Endavant i bona feina!!!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada