dijous, 27 de setembre del 2012

Twitter, una connexió mundial


                                               


A la sessió d'avui, hem fet servir el twitter. Hi havia molts que ja en teniem, però d'altres no, i els hi hem ensenyat a utilitzar. 
La sessió consistia en aprendre a publicar un twit, a seguir a diferents usuaris, retwitejar, entre d'altres. És a dir hem après a moure'ns per aquesta xarxa social.  

                     

Començaré fent una breu explicació del que és cada concepte que he mencionat anteriorment:
-         Publicar un twit: quan nosaltres volem mostrar als postres seguidors (gent que està interessada en el nostre Twitter, ens segueix i així pot veure el que anem fent constantment) el que estem fent,  el que ens ha passat, o el pensem sobre qualsevol tema, llavors ho escrivim en un màxim de 140 caràcters, i ho publiquem al nostre Twitter. Dins d’aquest twit s’hi pot adjuntar una imatge, vídeo, o qualsevol tipus d’enllaç.

                             
En aquesta fotografia veiem el lloc on podem publicar els twits.


-         Seguir a diferents usuaris: si nosaltres estem interessats en seguir algún usuari, llavors anirem al seu perfil –a la seva conta de twitter- i clicarem al botó on posa “seguir”. Un cop l’estiguem seguint, podrem veure tot el que aquest va publicant.




-         Retwittejar (RT): a vegades llegim Twits que ens semblen molt interessants, per tal que aquests Twits puguin ser vistos pels postres seguidors, el que hem de fer és retwittejar-lo. Per a retwittejar una publicació, hem de prémer a sobre de la publicación, llavors se’ns obrirà. Un cop oberta, ens sortirà a la part inferior del twit tres opcions, una d’elles la de retwittejar. Cliquem aquesta opció, i ens sortirà que ho confirmem. Ho confirmem i ja tenim la publicació retwittejada.



- Fer un Twub: un Twub és quan volem destacar quelcom tema, el qual sabem que molta gent està interessada en ell, i ja ha fet alguna menció. Per fer-ho, el que farem és posar el símbol del coxinet “#” i escriurem el que volguem. Per exemple, #giticn12 aquest seria el Twub del nostre grup de GITIC de la universitat.



Aquesta és la información bàsica per a utilitzar un Twister, zarza que serveix per interactuar amb gent d’arreu del món. Molts acostumem a seguir a famosos per així poder-nos enterar del que fan, però tambés és important saber que si seguim a usuaris d’actualitat, com ara “Ara”, “La Vanguardia”, entre altres, podrem estar al corrent del que passa al nostre entorn.


Per concloure el resum de la sessió d’avui diré que a mi, personalment el Twitter m’agrada molt, trobo que és una xarxa social bastant interessant i fácil de fer servir.

Espero que  us hagi servit de molta ajuda.

Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada